Om oss

Om KW Motor

Vårt motto är att:

”En Svensk husbilsägare skall få samma lyx och komfort i Sverige som en vanlig husbilssemestrare har i USA utan att behöva betala mer än vad en Europeisk husbil kostar i Sverige”.

Hur fick K&W Motor idén att börja med Forester husbilar? Anders var på semester hos gamla utvandrade släktingar i Kanada som har varit friluftsmänniskor sedan urminnes tider och ägt både husbilar och husvagnar. Fascinerad av skillnaden på Nordamerikanska husbilar och husvagnar gentemot de Europeiska satte sig i bakhuvudet, det var så rymligt och lyxigt!

Några år senare i vuxen ålder kom suget att starta eget tillsammans med Carl-Johan och Husbilarna ifrån Nordamerika var huvudspåret! Vi började genast undersöka vilka märken som var bäst. Efter att ha efterforskat och betat igenom alla märken och även rådfrågat en mängd olika husbilsägare, både från USA och Kanada så kom vi fram till att Forest River Forester var det bästa varumärket där du fick mest kvalité för pengarna. Ett troget varumärke med lång erfarenhet och en passion för friluftsliv med slutkunden som sin största prioritet.

Vi kontaktade då Forest River Forester och åkte över till USA i början på 2017 för att titta på fabriken och produkterna. Här fick vi se husbilen byggas ifrån ett naket chassi till en fullfjädrad husbil. Skillnaden mot de Europeiska hade växt ännu mer sedan Anders såg dem senast. Efter 2 veckors arbete och ”dealmaking” i USA blev vi officiella och exklusiva handlare för Forester i hela Sverige. Nu återstod bara utmaningen att få produkten från fabrik i USA till Skövde i mellersta Sverige!

Med ytterligare fintertoppkänsla för affärer så slöt vi fantastiska transportavtal med renommerade transportörer både i USA och i Sverige. Vår ambition är att få ut produkten i Sverige till så lågt pris som möjligt och att spetsa priset på varje litet avtal är en del i det.

Ursprunglig försäljningen utgår ifrån Skövde men kommer expanderas till fler återförsäljare runt om i Sverige. Den stora Sverigelanseringen sker på Husvagn och Husbilsmässan på Elmia i Jönköping i September, missa oss inte där!

-K&W Motor i Skövde